Què he de fer si estic

MALALT???

Les malalties que habitualment ens trobem es poden transmetre d’una persona a una altra per qualsevol mecanisme i són freqüents en nens escolaritzats. 

El risc de contagi es pot
minimitzar seguint les normes higièniques habituals. L’exclusió dels nens malalts de l’escola
es recomana quan, potencialment, es poden reduir les probabilitats d’aparició de casos
secundaris.


En general, els nens no s’han d’excloure de l’escola per malalties poc importants, llevat que
es doni alguna de les condicions següents:

 

Que la malaltia impedeixi que l'alumne dugui a terme les seves activitats amb normalitat
Que la malaltia de l'alumne requereixi més atencions de les que els seus responsables puguin donar-li, atès que l'atenció envers la resta d'alumnes no pot quedar afectada.
Que l'alumne presenti febre, letargia o irritabilitat, que plori constantment, que respiri amb dificultat o que tingui altres signes que evidenciïn una malaltia greu.
Que l'alumne presenti exantema amb febre o canvis de comportament i el metge no hagi descartat que sigui una malaltia infecciosa.
Si un nen necessita prendre DALSY o APIRETAL per tal assistir a l'escola, és millor que resti a casa per no posar en perill la seva pròpia salut ni la dels companys.

Malaltia aguda

Una malaltia aguda és aquella que es presenta de manera sobtada i es desenvolupa ràpidament i en poc temps, però que també es resol de la mateixa manera. Això correspon, per exemple, un refredat, una grip o una gastroenteritis. En resum, són afeccions que poden ser més o menys perilloses per la salut general però que comencen i acaben en poc temps. 

Malatia crònica

Una malaltia crònica fa referència a afeccions que es van desenvolupant lentament i que es mantenen al llarg del temps. Poden ser més o menys intenses i complicar la salut general de qui la pateix de manera diferent. Per exemple, la diabetis no és una malaltia greu però requereix certes sempre, al llarg d'un temps prolongat.

Si ja estèm gairebé restablerts i volem acabar el tractament a l'escola, només ens hem de posar en contacte amb la infermera escolar, que estarà disponible tots els matins a la recepció o bé podeu trucar-la per telèfon al 93.441.06.05

En cas de malaltia crònica

Poseu-vos en contacte amb la Infermera Escolar per tal d'elaborar un pla personalitzat